Friday, February 15, 2013

IWK OWK melu pelatihan jurnalistik “YOURNALISM”

Dino kamis 15 Februari 2013 IWK OWK jek do ngumpul neng kampus. deE jek do sibuk ngurusi konsulan dosene. Ngene ceritane
IWK       : Peee KAS, d acc opo durung?
OWK     : Wah mbelgedes owk KAS, dosenku golek-golekane koyok welut. Durung d acc acc to nek ngene ki.
IWK       : oh ngono, wah jempalike  mejone wae KAS nek ngono corone. Oyo kas, dino sebtu MODE pek neng ndi iwk?
OWK     : wah GAM RENYI NGAMU KAS. lITE?
IWK       : krungu –krungu to, ono event owk kas, dino kuwi neng SMA SultanAgung 1 Semarang.
OWK     : msok kas, event opo? Eventaris yae?
IWK       : Eventaris matador!!  NGAMU yo  GAM RENYI KAS, suk tiliki bareng-bareng  pee???
OWK     : iwak teri campur botok, ngeri tok! Eh salah, dadi tok!!!



Sebtu 16 februari 2013, pas srengenge ngisor ndas persis. IWK sms, bbm, mention, ngeline, ngewhatsapp OWK.
IWK       :  KAS, MODE neng ndi? NGAMU wes neng kene ki. Acarane wes mulai
OWK     : NGIMI jek otw KAS. OKE TENI WAE..
IWK       : osyappppp...

Iwk pas dadi operator

“adek-adek, penulisan berita itu seperti bla bla bla...reporting....desain layout....” jare pembicara soko Ekpresi Suara Remaja. Rak kroso acara mlaku koyok dalan tol, lancar jaya. Cah-cah sekolah seng teko kuwi SMA 1, SMA 2, SMA 3, SMA 5, SMA SULA 1, SMK 7, SMK 3,mbek SMK 2. Pas wahaye acara meh bar, jebul ono pengumuman lomba Emading. “Adek-adek, kalian kan sudah menerima semua materi, lha kami ingin menguji sejauh mana si pengetahuan kalian jika di praktekkan. Bla blaa bla......” jare pembicarane.Di lain situasi,*weidjan bosone* IWK bingung, soale OWK kok g ngetok.

IWK       : KAS, MODE neng ndi, kok g ketok?
OWK     : Aku neng mburi KAS. NGAMU NGIJO ndelok MODE owk KAS.

Owk lagi ngenteni neng mburi
IWK       : Oh yowessss... Eh KAS, aku penasaran iwk, kiro-kiro sopo ya seng dadi pemenang lomba emadinge?  Tututi infone yuh...
OWK     : okelah kalo begitu.

 Selang sekitar rong minggunan, Iwk moro neng kantor Ekpresi Suara Remaja. Iwk mangkat dewean soale Owk lagi jek akeh kerjaan.
IWK       : Mas, mas, mas.....  (*jirut iwk rak mlinguk-mlinguk,jal meneh ah)  Mas Yarakat!!!!  (*tekke malah mlinguk iwk)
ESR         : Woh, piye mas ono opo?
IWK       : ngene Kas, aku pengen reti penilaiane  emading pas acara “Yournalism” kae loh kas. Piye wes melu nilaine durung?
ESR         : Oh uwes mas.  Ki nek meh ndelok hasil-hasile.
SMA 3 Semarang total nilai 1700 ----> Juara 1
SMK 7 Semarang total nilai 1450 ----> Juara 2
SMA 5 Semarang total nilai 1400 ----> Juara 3
SMA 2 Semarang total nilai 1200
Oyo nek meh ndelok hasil dadi emadinge iso download neng kene mas.  Download Emading
IWK       : oosssyyaaaappp. Mengko pas balek rak download e. (*Mesti apik-apik ki). Matur suwun yo kas... Eh tapi sakdurunge muleh, melu foto-foto ah. ngeksis sek...

Iwk berpose bersama pemenang juara 1 dari SMA 3 Semarang

Iwk berpose bersama pemenang juara 2 SMK 7 Semarang

Iwk berpose dengan pemenag juara 3 SMA 5 Semarang
Wes sak mono sek wae, IwkOwk melaporkan. Oyo curcol ki, krungu_krungu bakal ono Yournalim Part 2. OTW yo KAS. Oke Teni Wae. 

SALAM GEEER MAKNEROH JUOSH!!!

---:::: KAMUS OF THE DAY :::::---

KAS = MAS
MODE = KOWE
GAM = RAK
RENYI = RETI
NGAMU = AKU
LITE = PIYE
NGIMI = IKI
NGIJO = ISO